RECEPT

pro 2 – 4 osoby

1 měkké avokádo, odpeckované a oloupané
1 lžíce nakrájených chilli papriček
1 lžíce strouhaného zázvoru
¼ utřeného stroužku česneku
2 větvičky zeleného koriandru
2 sardelové řezy
4 lžíce avokádového oleje
2 limetky
2 kedlubny nastrouhané na tenounké plátky
vločková mořská sůl typu Fleur de sel
2 vejce – vařená 7 minut a zchlazená v ledové
vodě


Příprava

1. Avokádo, šťávu z 1 limetky, chilli papričky,
zázvor, česnek a 2 lžíce avokádového oleje
rozmělněte v míse na hrubší kaši pomocí
šťouchadla na brambory.

2. V další míse smíchejte kedlubny, šťávu z ½
limetky, 2 lžíce avokádového oleje a špetku soli.

3. Podávejte na talíři posypané nastrouhanou
kůrou z limetky. Osolte špetkou mořské soli Fleur
de sel a na dozdobení mírně zastříkněte olejem.